Головна » 2017 » Лютий » 12 » Школа тварчості і лідерства
07:28
Школа тварчості і лідерства

Колектив Білицької ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 плідно працює над розвитком школи як громадсько активної. На засіданні педагогічної ради розроблено й прийнято програму розвитку школи на 2016-2020 рр., до якої ввійшли такі проекти як «Сучасні освітні технології», «Наш вибір - ГАШ», «Від лідера класу - до лідера держави» та інші. Одним із проектів Програми є «Обда¬рованість». Ним передбачено розвиток як інтелектуальних, так і творчих здібностей учнів. Даний проект успішно реалізується через шкільні гуртки та факультативи, через партнерські зв'язки з позашкільними закладами та установами. Плідно працюють у школі гуртки бально-спортивних танців «Ювента» (керівник В.Сухар), образотворчого мистецтва «Чарівний пензлик» (Т.Костенко), рукоділля (О.Хурда).
   Школа дбає про охоплення учнів позашкільною роботою, сприяє їй. Наші учні - активні учасники творчих колективів «Чебреці», «Мальви», що працюють при будинку культури та дитячій музичній школі. Багато років над розвитком вокальних здібностей дітей працює в селищі Алла Мулько. Її вихованці - учасники багатьох конкурсів, їх призери.
   Наслідком роботи школи є досягнення юних талантів на теренах області. Нещодавно в Полтавському національному педагогічному університеті ім. В.Г.Короленка відбулися відкриті змагання зі спортивно-бальних танців «Осіння зустріч-2016», на які прибуло близько 500 спортсменів з різних куточків області: Лубен, Нових Санжар, Чутово, Семенівки.
   Вони склали конкуренцію відомим полтавським клубам: «Ак-цент», «Рондо», «Спейс», «Ритм» та ін.
   У змаганнях у різних категоріях взяли участь і 8 білицьких танцюристів, членів гуртка «Ювента». У напруженій боротьбі кращими виявились: Катерина Поставна (категорія «Юніори 1+2 соло «Е» клас), яка завоювала І місце і кубок змагань; Карина Жирко (категорія «Юніори 1 +2 соло «Н» клас) - і місце і кубок; танцювальна пара Денис Косик і Дарія Гавриш (кате¬горія «Юніори 1 +2 «Н» клас) -1 місце і кубок. Другі місця у своїх категоріях посіли Поліна Дробина (категорія «Ювенали 1+2 соло «Н» клас) та Олександра Корнілова (категорія «Юніори соло «Д» клас).
   Успіх білицьких спортсменів примножили і вокалісти - тріо «Молоді серця» у складі Руслани Чучко, Катерини Базанової і Юлії Князевої, які взяли участь у Всеукраїнському учнівсько¬му форумі «Партнерів єднає мелодія пісні», який щорічно проводиться у м. Горішні Плавні в рамках проекту «Центр глобального молодіжного партнерства» і є завжди масовим заходом. Юні обдарування школи вже п’ятий рік поспіль разом з заступником директора школи з виховної роботи М.В. Барбі беруть участь у даному заході і жодного разу не поверталися без нагород. Цього року вони привезли з м. Горішні Плавні диплом І ступеня, яскраві враження і вдячність своєму керівнику Аллі Мулько.
   — Дводенний форум був як завжди добре організований і насичений, — розповіла М.В. Барбі. - У його рамках відбувся традиційний Всеукраїнський благодійний фестиваль «Діти дітям», благодійний ярмарок виробів деко-ративно-ужиткового мистецтва. Зібрані підчас цих дійств кошти та кошти, вилучені за продані квитки на благодійний концерту загальній сумі 8 643 грн. передано на лікування дітей з обмеженими можливостями. Новим цього року був майстер-клас з вокалу, проведений для дітей викладачами Полтавської місіонерської духовної семінарії, та екскурсія до Трисвятительського храму.
   Близько п’ятдесяти добре підготовлених юних вокалістів не тільки з м. Горішні Плавні, а й з міст Охтирки, Полтави, Сум, Кам’янського, Южноукраїнського та інших змагалися за нагороди. Тріо білицьких дівчат «Молоді серця» виявилось кращим. Ще троє наших учнів Юлія Сербокрил, Олексан¬дра Корнілова, Уляна Штомпель не лише підтримували своїх подруг, а й брали участь у заходах фестивалю, за що отримали відповідні сертифікати.
   Здійснити цю поїздку і реалізувати творчі здібності дітям допомогли фінансово як завжди Почесний голова ПОГО «З теплом і добром» Олексій Лелюк та начальник Кобеляцького району газопостачання Роман Романенко.
   Школа дбайливо плекає юні таланти, підтримує і розвиває їх. Адже це так важливо: повірити у себе, знайти себе у чомусь корисному і зробити крок до здійснення своєї мрії.

Олена ІВАНЧЕНКО. Директор школи 

Категорія: Новини ГАШ | Переглядів: 225 | Додав: villypis | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar